سومین دوره بازآموزی منطقه ای مراقبت از دیابت و عوارض آن

انجمن دیابت اروپا موسوم به EASD، به صورت سالیانه کنگره های علمی را در حوزه دیابت و جدیدترین یافته های این بیماری عرضه می کند که جزء معتبرترین کنگره های جهانی در حوزه دیابت محسوب می شود . طی سالهای گذشته انجمن دیابت اروپا با انجمن های سایر کشورها مرتبط بوده و کنگره های سالیانه ای  را نیز به شکل منطقه ای در این کشورها برگزار میکنند .

از سال 1393 این ارتباط با جمهوری اسلامی ایران برقرار و در سال 2015 اولین دوره آموزشی این انجمن با همکاری انجمن متخصصین غدد درون ریز ایران و انجمن دیابت ایران و  با حضور جمع قابل توجهی از مدرسین اروپایی در تهران برگزار شد.  در ادامه این همکاری دومین دوره نیز در سال 2017 در شیراز ارائه شد.

با درنظر گرفتن نیازهای استانی و منطقه ای پزشکان در حوزه یافته های نوین بیماری دیابت و به منظور جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه سفر به پایتخت جهت شرکت در گردهمایی های علمی و با  توجه به  توانمندیهای حداکثری دانشمندان و اساتید کشور در رشته غدد درون ریز و متابولیسم، برای سومین دوره این برنامه به صورت مستقل از اروپا و برنامه های روزآمد آموزش دیابت با بهره مندی از پتانسیل های داخلی به همت انجمن متخصصین غدد درون ریز و متابولیسم، انجمن دیابت ایران توسط گروه غدد دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این شهر برگزار گردید.

طی سه روز برگزاری این برنامه که پزشکان عمومی، متخصصان داخلی و کودکان و سایر رشته های پزشکی که به مراقبت بیماران دیابتی تمایل دارند از استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان در آن شرکت داشتند، محورهای متعددی از حوزه دیابت شامل نحوه پیدایش دیابت ، اپیدمیولوژی و فراگیری آن ، درمانها و عوارض کوتاه مدت و بلند مدت دیابت و نیز کنترل آن در شرایط خاص از جمله روزه داری اسلامی و ...  در قالب سخنرانی و کارگاه در سطح بالای علمی ارائه گردید.

از آنجاییکه دیابت اکثر سیستم های بدن را درگیر و  ارگانهایی نظیر چشم ، قلب ، اعصاب محیطی و کلیه ممکن است در طول بیماری دیابت دچار ناتوانایی های برگشت ناپذیر شوند، کنترل مناسب آن نیاز به تعامل بالای پزشک و بیمار دارد که این موضوع نیز از میاحث طرح شده در این برنامه علمی بود .

همچنین در این برنامه تلاش شد تا مباحث جدیدتر از جمله پمپ های انسولین، روشهای خودمراقبتی بیماران دیابتی با استفاده از SMBG ، ارزیابی مداوم قند خون )CGM( و نیز تاثیرات جراحی در کنترل دیابت نیز مورد بررسی قرار گرفت تا مرور کاملی در حوزه این بیماری پر شیوع ارائه شود .

دکتر فریدون عزیزی، رییس انجمن متخصصین غدد درون ریز و متابولیسم ایران در حاشیه این برنامه گفت: با توجه به جمعیت مبتلا به دیابت در جهان و ایران و روند سریع رو به افزایش آن نیازمند توانمند سازی افراد و ارتقای دانش هم ارائه دهندگان خدمت و هم بیماران برای کنترل این بیماری هستیم . از این رو  با توجه به مشکلات رفت و آمد پزشکان عمومی و متخصصین داخلی برای فراگیری متون مرتبط با دیابت ، تصمیم گرفته شد که این کنگره به صورت سالیانه و طی همکاری انجمن متخصصین غدد و دانشگاههای علوم پزشکی کشور در استانهای مختلف ارائه شود  که برنامه سال اینده متعاقبا اعلام خواهد شد.

لینک برنامه : برنامه مراقبت از دیابت و عوارض آن سومین دوره بازآموزی منطقه ای

لینک اسلاید ها و مطالب ارائه شده: اسلاید های مراقبت از دیابت و عوارض آن سومین دوره بازآموزی منطقه‌ای